Over Ziel & Zorg, arts als coach, trainer en begeleider.

Over Ziel & Zorg, arts als coach, trainer en begeleider.


25 jaar ervaring als arts in de gezondheidszorg heeft mij veel inzicht gegeven in het functioneren van individuele zorgprofessionals en in de organisaties van vakgroepen, afdelingen en besturen van ziekenhuizen. Nadat ik zelf ernstig ziek ben geweest begreep ik dat de huidige tijd een ander soort gezondheidszorg nodig heeft. Georganiseerd vanuit waarden, zingeving en menselijkheid.

 • Waarin de arts beter stilstaat bij wat voor hen belangrijk is, zodat zij met liefde hun vak blijven uitoefenen.
 • Waarin de communicatie tussen artsen vanuit verbinding en gelijkwaardigheid plaatsvindt.
 • Waarin met elkaar hetzelfde doel nagestreefd wordt.
 • Waarin artsen Medisch Leiderschap laten zien.

Utopie? Nee, dat zeker niet. Het vraagt een andere manier van met jezelf, met anderen en met de gezondheidszorg omgaan. Het vraagt meer verdieping, stilstaan en reflectie. Dit gecombineerd met een dosis slagkracht om hetgeen uit die reflectie omhoog komt in de praktijk neer te zetten. Daar andere handvatten voor te krijgen.

Om deze reden ben ik, naast gynaecoloog, ook coach, trainer en spreker. In voordrachten, individuele coaching, team coaching, de leergang Medisch Leiderschap en alle nascholingen die te maken hebben met Medisch Leiderschap komt dit verlangen tot uiting. Niet zweverig, maar met kennis, ervaring, passie, humor en diepgang, snel tot de kern komen en met praktische handvatten om een ander soort gezondheidszorg mogelijk te maken.
Een gezondheidszorg waarin jij graag wilt werken!

Coachopleidingen:

 • Geaccrediteerde post HBO coach Opleiding (Windesheim)
 • Voice Dialogue
 • Deep Democracy
 • Organisatieontwikkeling met Theory U
 • Waardengedreven Leiderschap
 • Organisation and Relationship System coaching (ORSC)
 • Transformational Presence for Coaches and Leaders
 • Co-active© Leadership program van CTI
 • Moreel Beraad

Het ‘over ons’ betekent echter dat er meer mensen zijn.

Indien het nodig is werk ik samen met andere coaches uit mijn netwerk. Als mijn agenda vol is, of als ik voor het onderwerp niet de juiste ben, zoek ik een andere coach voor je vraag.

Een belangrijke compagnon hierin is Angelique van Dam, mijn co-founder van Lemniscaap, experts in Medisch Leiderschap. De trainingen die binnen Ziel & Zorg worden aangeboden worden alle gegeven door Lemniscaap.

 

Verder kan Ziel & Zorg niet bestaan zonder mijn 2 puberkinderen, mijn partner en familie. Ook alle mensen in mijn netwerk zorgen ervoor dat Ziel & Zorg blijvend impact kan hebben. Met yoga, meditatie, hardlopen en zeilen houd ik mijzelf scherp.

Warme groet,

Moniek de Boer