Over Ziel & Zorg, arts als coach, trainer en begeleider.

Over Ziel & Zorg, arts als coach, trainer en begeleider.


Meer dan 25 jaar werk ik in de gezondheidszorg: als gynaecoloog, medisch manager en bestuurder. Sinds 2011 combineer ik deze ervaring met mijn werk als coach en trainer voor artsen. Doordat ik veel inzicht heb in het functioneren van individuele zorgprofessionals, van vakgroepen, afdelingen en besturen van ziekenhuizen ben ik de perfecte gesprekspartner voor jou.

Ik ben een coachopleiding gaan volgen in 2011, om mij verder te bekwamen in besturen en leiderschap. Gaandeweg de opleiding werd ik gegrepen door de kracht van coaching. Ik zag de transformaties die mensen doormaken. Ik raakte zeer geïnteresseerd in de psychologische kanten van de mens, in de structuren van groepen en in systemen. Daarmee kreeg ik ook steeds meer inzicht in mijn eigen onhandigheden als medisch manager of stafbestuurslid. Er was geen gebrek aan bevlogenheid of visie. Maar ik was me in die tijd niet altijd bewust van mijn eigen impact. Of hoe ik de dingen beter kon doen.

En dat zag ik ook veel bij andere artsen.

Ik zag a(n)ios en jonge klaren worstelen met hun rol. Met onzekerheden, met perfectionisme, met werk-privé balans of met zingevingsvragen. Ik zag gepassioneerde vakgroepen, waar door onderstroom er net niet lekker gewerkt werd en er minder bereikt werd. Ik zag voorzitters van vakgroepen in spagaat. En ik zag artsen en bestuurders die elkaars taal niet leken te verstaan.

Daar kwam nog bij dat ik in 2003 ernstig ziek geweest ben en dus weet dat het leven soms zomaar kort kan zijn.

Hoe jammer is het dan, als er zoveel energie van je weggaat terwijl je het mooiste vak op de wereld uitoefent? Dat maakte een vlammetje in mij wakker om andere artsen te begeleiden in persoonlijk en medisch leiderschap. Om dat stuk persoonlijke ontwikkeling, wat mist in de opleiding alsnog aan te bieden. En om je stappen op bestuurlijk gebied te ondersteunen, zodat je meer impact kan hebben.

Om deze reden ben ik, naast gynaecoloog, ook coach, trainer en spreker. Ik geef voordrachten, individuele coaching, team coaching en  nascholingen over Leiderschap voor artsen. Met kennis, ervaring, passie, humor, diepgang, snel tot de kern komend en met praktische handvatten.

Zodat jij je leven en werk creëert hoe jij het graag wilt!

 


Andere werkzaamheden:

 • Gynaecoloog in Womens Healthcare Center, Amstelveen.
 • Vice-voorzitter klachtencommissie Jeroen Bosch Ziekenhuis.
 • Voorzitter klachtencommissie Flevoziekenhuis.
 • Mede eigenaar MPOWR – vh. Lemniscaap; geaccrediteerde nascholingen in Leiderschap voor artsen.

Dit is een greep uit de belangrijkste coachopleidingen:

 • Geaccrediteerde post HBO coach Opleiding (Windesheim)
 • Voice Dialogue
 • Deep Democracy
 • Organisatieontwikkeling met Theory U
 • Waardengedreven Leiderschap
 • Organisation and Relationship System coaching (ORSC)
 • Transformational Presence for Coaches and Leaders
 • Transformational Presence for Leaders in Action
 • Co-active© Leadership program van CTI
 • Moreel Beraad
 • Management voor de gezondheidszorg

De anderen:

Indien het nodig is werk ik samen met andere coaches uit mijn netwerk. Als mijn agenda vol is, of als ik voor het onderwerp niet de juiste ben, zoek ik een andere coach voor je vraag.

Verder kan Ziel & Zorg niet bestaan zonder mijn 2 puberkinderen, mijn partner en familie. Ook alle mensen in mijn netwerk zorgen ervoor dat Ziel & Zorg blijvend impact kan hebben. Met yoga, meditatie, hardlopen en zeilen houd ik mijzelf scherp.

Warme groet,

Moniek de Boer

ps: je kan altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek hebben Boek direct