Coaching

Coaching


Coaching is een proces dat persoonlijke en/ of organisatorische groei, verandering, ontwikkeling of prestatie faciliteert. Steeds meer artsen ervaren  dat coaching hen ondersteunt in het uitoefenen van hun vak.

Coaching van artsen en andere zorgprofessionals kan gaan over:

  • persoonlijke ontwikkeling
  • persoonlijk leiderschap (oa. privé-werk integratie)
  • communicatie
  • samenwerken
  • (medisch) leiderschap
  • loopbaan-/talentontwikkeling
  • zingevingsvragen (‘is dit het nu…’).
  • Maatschap/ vakgroep ontwikkeling

 


Uitgangspunten vormen jouw waarden, ambities, verlangens en talenten. Door coaching neemt het zelfaccepterend, zelfsturend, zelflerend en zelfoplossend vermogen toe. Je wordt bewuster over hoe je in elkaar zit, wat maakt dat je reageert op een bepaalde manier. Je leert over je talenten en je valkuilen. Coaching is altijd op de toekomst gericht, er vindt alleen onderzoek in je verleden plaats als dit nodig is om verder te komen. (Hierin wijkt coaching wezenlijk af van therapie). Dit resulteert in blijvend effectiever gedrag en snelle resultaten. In coaching worden verschillende technieken gebruikt: gesprekstechnieken, systemisch werken en creatieve technieken.

Hoe

De kracht van coaching bij Ziel & Zorg komt doordat alle ervaring als promovendus, AIOS, medisch specialist en bestuurder wordt gecombineerd met een brede opleiding in coaching en jarenlange werkervaring als coach. Coaching wordt gegeven door Moniek de Boer. Zo nodig wordt iemand anders uit het netwerk gevraagd.

Een coaching traject is gemiddeld 6 sessies, met een interval van 2-3 weken. De locatie voor fysieke coaching wordt in onderling overleg bepaald. Coaching vindt plaats in Lelystad, in het Coachhuis (Amsterdam), of via Zoom (video conference).

Je kan zelf een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, dit is via ZOOM.

Boek direct

Voor meer informatie kan je ook het contactformulier invullen, bellen of een WhatsApp sturen.

Coaching